Brug ukrudtsbrænderen med omtanke

Antallet af naturbrande topper i sommerhalvåret, og mange skyldes brug af ukrudstbrænder.

Brug ukrudtsbrænderen med omtanke

Når solen for alvor begynder at titte frem, temperaturen sniger sig over de 10 grader, og alting begynder at spire og gro, så springer også havefolket ud. Og mange ruster sig med en ukrudtsbrænder i kampen mod uønsket vækst mellem fliserne eller under hækken - og også til mange andre formål, for eksempel når der skal tændes op i grillen eller lægges tagpap på garagen.

Men pas nu på derude. Sidste år rykkede brandvæsenet ud til over 250 brande som startede, fordi ukrudtsbrændere blev brugt forkert.

En ukrudtsbrænder er en let og bekvem måde at slippe af med ukrudtet. Men i og med at en ukrudtsbrænder grundlæggende er en gigantisk lighter, er den er også et farligt redskab. Frederiksborg Brand & Redning opfordrer derfor til, at man tænker sig grundigt om og forbereder sig, inden man vælger at hive ukrudtsbrænderen frem.

Beredskabsstyrelsens fem råd til sikker brug af ukrudtsbrænder

  • Ukrudtet skal kun svitses - det skal ikke brænde
  • Lad være at bruge ukrudtsbrænderen, hvis det er meget tørt eller det blæser
  • Hold god afstand til hække, blade, skuret og andet
  • Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
  • Hav vand i nærheden

 

Ukrudtsbrænderen skal være lovlig

Det er vigtigt at læse brugsanvisningen grundigt og tjekke, at ukrudtsbrænderen er mærket korrekt, før man går i gang med at bruge den. Den skal bære DG-mærket for at være lovlig.

 

DK_kort_ukrudt_2013_2017